Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@09:40:30 GMT

اینترنت خبرنگاران به زودی وصل می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۸۰۷۰۶

اینترنت خبرنگاران به زودی وصل می‌شود

ایسنا/لرستان معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کسانی‌که تا هفته پیش اعلام شدند تا چند روز دیگر اینترنت خبرنگاری آن‌ها برقرار خواهد شد و کسانی که از چهارشنبه هفته پیش به بعد ثبت‌نام کردند نیز بررسی شده و این لیست نیز به وزارت ارتباطات ارسال خواهد شد.

فرشاد مهدی‌پور، در آیین گرامیداشت روز خبرنگار که در سالن شهید آوینی فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان برگزار شد، اظهار کرد: امروز در استان ۲۴۰ رسانه مجوزدار داریم که به نسبت جمعیت و میزان تحصیل‌کردگان عدد قابل توجهی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: نکته ابتدایی این است که آیا نکاتی که در این جلسات بیان می‌شود حل می‌شود یا نه؟

مهدی‌پور عنوان کرد: در ۱۰ ماهه فعالیت دولت تاکنون مسائلی مانند پرداخت آگهی‌های غیردولتی به رسانه‌های غیرمکتوب، پرداخت مالیات که ملغا شد، انجام شده است.

احیای جشنواره‌های منطقه‌ای و ملی مطبوعات 

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ما جشنواره‌های منطقه‌ای و متعاقب آن جشنواره ملی مطبوعات مجدداً برگزار خواهد شد.

وی تصریح کرد: سیاست‌هایی که وزارت پیگیری کردیم لرستان را جز استان‌های کم برخوردار دیدیم و دو برابر استان‌های دیگر به یارانه‌ها تخصیص پیدا می‌کند و ظریب کیفی نصف است.

مهدی‌پور افزود: سالیانه مبلغی بالغ‌بر ۴۰۰ میلیارد ریال از کل رسانه‌های کشور به صورت مستقیم صورت می‌گیرد.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عنوان کرد: در سال جاری نیز در بازه زمانی دو ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۵۰۰ میلیون تومان به رسانه‌های لرستان یارانه پرداخت شده است.

وی عنوان کرد: پایگاه‌های اطلاع‌رسانی نیز رسانه هستند و دنبال نهادینه کردن آن‌ها هستیم.

مهدی‌پور با اشاره به اینکه اگر از طریق اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان دوره‌هایی تعریف شود ما مدرس را فراهم می‌کنیم، بیان کرد: اجاره دادن نشریه جرم است.

لزوم اجرای طرح رتبه‌بندی خبرنگاران

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: اگر بخواهیم خبرنگاری در کشور به‌عنوان یک حرفه بهادار باقی بماند، باید به سمت رتبه‌بندی پیش برویم.

وی ادامه داد: در این دوره ما برای اولین بار خواستیم همه عناصری که می‌خواهند کار خبرنگاری انجام دهند در سامانه مشارکت کنند و در مراحل بعدی نیز رتبه‌بندی انجام شده و امتیازاتی به آنها تعلق می‌گیرد که یکی‌از آن‌ها اینترنت خبرنگاری است.

اینترنت خبرنگاران به زودی وصل می‌شود

مهدی‌پور عنوان کرد: کسانی‌که تا هفته پیش اعلام شدند تا چند روز دیگر اینترنت خبرنگاری آن‌ها برقرار خواهد شد و کسانی که از چهارشنبه هفته پیش به بعد ثبت‌نام کردند نیز بررسی شده و این لیست نیز به وزارت ارتباطات ارسال خواهد شد و همه کسانی که عضویت خودشان را در ای رسانه از ناحیه خبرنگاری تکمیل کنند حتماً از اینترنت برخوردار خواهند شد، که تنها حمایت ما نیست به عنوان مثال حمایتی که وزارت صمت اعلام کرده جهت اعطای وام خرید کالا از طریق سامانه انجام خواهد شد.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: برای اینکه حمایت‌ها شفاف و سازمان‌دهی شده باشد نیازمند هستیم از فهرستی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: همه افرادی که رسانه گرفتند تعهد دادند که نیروهای خود را بیمه کنند.

مهدی‌پور بیان کرد: تا سال ۹۷ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأثیری در تخصیص کاغذ نداشت از آن سال به بعد به دلیل نوسانات ارزی که به وجود آمد معاونت مطبوعاتی وارد چرخه توزیع کاغذ شد، دو سال ارزی برای این کار تخصیص داده شد و در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ دیگر ارزی برای کاغذ تخصیص داده نداشت و ما در ابتدای دولت و به دستور رئیس جمهور و اخذ مجوزها موفق شدیم چرخه کاغذ ارزان قیمت را دوباره راه‌اندازی کنیم.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امیدواریم با همتی که صورت گرفته ظرف ماه‌های آینده بتوانیم کاغذ را در اختیار رسانه‌ها قرار دهیم که به بقای رسانه‌ها و نشریات مکتوب کمک کنیم.

تدارک بسته حمایتی ویژه خبرنگاران

وی ادامه داد: طی ماه‌های آینده یک بسته حمایتی شامل ۱۰ مورد که مسائل ایمنی، زیرساختی، خدماتی و پشتیبانی زیادی گنجانده شده، بتوانیم حمایت مضاعفی را از جامعه رسانه‌ای کشور داشته باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری روز خبرنگار وزارت ارشاد معاونت مطبوعاتي معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسانه ها مهدی پور خواهد شد هفته پیش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۰۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت بر فیلم‌های خارجی و چند ابهام    

این تصمیم از چند جنبه قابل بحث است که در یادداشت زیر به آن‌ها اشاره می‌کنم.

۱. از آنجا که در آیین نامه و دستورالعمل جاری کلیدواژه «تایید محتوایی» قید نشده است، بنابراین باید از این عبارت پروانه نمایش فیلم را استنباط کنیم. یعنی ناشران یا همان پلتفرم‌ها می‌بایست به روال معمول درصدد ثبت تقاضای بازبینی فیلم‌های خود در سامانه سازمان سینمایی برآمده و نظر شورای بازبینی را دریافت کنند.
۲. در متن خبر به ابلاغیه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر« ایجاد ساز و کار راه‌اندازی بخش نظارت و صدور تاییدیه محتوایی فیلم‌های خارجی متقاضی نشر بر سکوهای نمایش فیلم» اشاره شده است اما فحوا و تاریخ صدور ابلاغیه مشخص نیست.
همچنین مشخص نیست که ابلاغیه وزیر مستند به کدام مصوبات و قوانین بالادستی است. در دو مصوبه سال گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی فیلم‌های خارجی از نظارت صداوسیما(ساترا) مستثنی نشده و اصولاً نامی از آن برده نشده بود. در حال حاضر هم قاعدتاً ساترا باید نظارت بر آثار خارجی را به سازمان سینمایی تفویض می‌کرد. یادآور می‌شود تا پیش از این در ساترا شوراهای مجوز تولید و نمایش با حضور نمایندگان مشترک صداوسیما و وزارت ارشاد حضور داشتند اما آنطور که پیداست در سال‌های سپری شده شورای نمایش یا انتشار صرفاً به بررسی محتواهای ایرانی و تولیدی اشتغال داشته است.
احتمال می‌رود در ساترا نظارت بر محتوای آثار خارجی اعم از فیلم و سریال از سازوکارهای دیگری از جمله «نظارت پسینی» و دریافت نظر کاربران تبعیت می‌کرده است. به هر حال آنچه که آشکار است، صداوسیما از ابتدا تاکنون هیچ‌گاه به حق قانونی وزارت ارشاد برای نظارت بر فیلم‌های خارجی تصریح نکرده بود و آن را به رسمیت نمی‌شناخت، سهل است در مواردی فیلم‌های داستانی ایرانی را نیز حسب مورد ممیزی می‌کرد.!
۳. نگارنده در یادداشت پیشین خود که از سوی خبرگزاری خبرآنلاین منتشر شد(۲۳ بهمن) به کاستی‌ها و ابهام موجود در مصوبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرده بود. بر اساس بند یک آن مصوبه با توجه به وظایف قانونی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی «تنظیم‌گری و نظارت بر خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها، کتاب، تبلیغات، بازی‌های رایانه‌ای و امثال آن که در چارچوب وظایف و مأموریت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد؛ در حیطه صوت و تصویر فراگیر به عهده» آن وزارتخانه گذاشته شده بود. ایراد این بند آن است که به ماموریت‌های وزارت ارشاد(سازمان امورسینمایی)در حوزه نظارت بر انواع فیلم اعم از کوتاه و بلند، داستانی و مستند و انیمیشن اشاره نشده بود. درج کلمه« امثال آن» در بند یک و دو شورای عالی تفسیرپذیر است و در نصوص قانونی و شبه‌قانونی از آن اجتناب می‌شود.
اگر مصوبه فوق چنین ایراد و ابهامی نداشت، وزیر ارشاد و رئیس سازمان سینمایی در ابلاغیه و اطلاعیه اخیر به صراحت از آن یاد می‌کردند و نظارت بر فیلم خارجی را مستند به مصوبه سال گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌نمودند.
۴. نکته مهم در امر نظارت بر عناوین خارجی عدم تناسب سازوکارهای اجرایی موجود در سازمان سینمایی با حجم محتوای خارجی قابل انتشار در سکوهاست. تردید نباید کرد که با نظارت پیشینی در طول هفته امکان بازبینی تعداد زیادی فیلم اعم از رئال و انیمیشن وجود ندارد زیرا اعضای شورای بازبینی(غیرسینمایی) مستخدم سازمان سینمایی نیستند و در جلسات هفتگی خود عناوین محدودی را اعم از ایرانی و خارجی بررسی می‌کنند. بنابراین ایجاد سازوکار مورد اشاره وزیر برای تحقق این امر مستلزم اخذ مجوزهای قانونی تازه و از جمله به رسمیت شناختن نظارت پسینی با پیش‌بینی تمهیدات فناورانه لازم است. در این روش دریافت بازخورد نظر کاربران در هر ساعت از شبانه‌روز حائز اهمیت است تا اشکالات محتوایی بلافاصله به سکوی منتشر کننده ابلاغ شود و نسبت به حذف و اصلاح آن اقدام شود.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900493

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • حضور وزیر فرهنگ در جلسه شورای سیاستگذاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب
  • بُن‌ پاشی در نمایشگاه کتاب؟ +توضیحات رئیس نمایشگاه کتاب
  • رایزنی عمار حکیم و معاون رسانه‌ای وزارت ارشاد ایران
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • سینه‌ این هنرمند لبریز از اشعار و عرفان بود
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت حاج عیسی قلی‌پور
  • برای هنرمندی که سینه‌اش لبریز از زلالی مذهب و عشق بود
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی
  • نظارت بر فیلم‌های خارجی و چند ابهام