Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس اجتماعی خرداد: همین چند روز پیش بود که آقای وزیر جوان با سر و صدای فراوان خبر از یک سورپرایز (به قول آقای حداد عادل شگفتانه) به ملت ایران داد. خبری که به سرعت شبکه های مجازی و اجتماعی را در نوردید و واکنش های پرشماری در پی داشت اما به رغم سر و صدای فراوان و انتظارات آنچنانی شگفتانه آقای وزیر با انتظارها همخوان نبود و رونمایی از پهپاد پستی آنگونه که انتظار می رفت مردم را شگفت زده نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش خرداد، حالا گویا به نظر می رسد که اتفاقاتی در شرف وقوع است که مردم را از  بلاتکلیفی و بهت و حیرت درآورده و به شکل جالب توجهی آنان را حسابی و از بیخ و بن سورپرایز کند.
اینترانت ملی که هر چه اسمش باشد اینترنت نیست، طرحی چندین و چندساله است که از دولت نهم کلید خورده و در راستای بستر سازی ارتباطی درون کشوری بر بستر فضای مجازی و بی نیاز از ارتباط با جهان خارجی در دستور کار قرار گرفت.

این قطار در ابتدا کند و فشل پیش می رفت اما در چند سال اخیر سرعت گرفته و در حوادث اخیر آبان ماه اولین تجربه عملیاتی و جدی خود را پشت سرگذاشت. در ابتدا گفته می شد و می شود که این پروژه نه در راستای انسداد فضای مجازی و ارتباطات اینترنتی بلکه برای ایمن سازی در برابر تهدیدات بیرونی و قطع احتمالی و کارشکنی طرف های خارجی به انجام رسیده اما تجربه اخیر نشان داد که آن وجه انسدادی پر رنگ تر از وجه ایجابی است.
سخنان حسن روحانی که از اینترانت ملی و پیگیری دولت در این زمینه پیش برد این طرح گفت، بر نگرانی عمومی افزود که مبادا این آزمایش اولیه به مذاق مسئولان محترم خوش آمده و پروژه قطع اینترنت جهانی و رجوع به نسخه وطنی جدی و در دست اجرا باشد.

وزیر ارتباطات و مقامات دیگر از جمله سخنگوی دولت بعدتر به تکذیب چنین تمایلی در دولت دوازدهم گفته و تاکید کردند که این دولت به دنبال ایجاد محدودیت در اینترنت نیست و مردم نگران نباشند، نکته ای که البته نگرانی ها را بیش تر کرد!
چرا که تجربه نشان داده که هر چه تکذیب شود، دیر یا زود رنگ واقعیت به خود می گیرد، آنچنان که قرار نبود دست وزیر ارتباطات روی دکمه فیلترینگ برود و رفت!
حالا اما در این روزها نشانه های خطرناکی دیده میشود که  گویا ماجرا  جدی تر از هر زمان دیگری است.
طی چند روز گذشته به شکل مقطعی و ناگهانی اینترنت گوشی های همراه در تهران قطع شده و حتی اینترنت های خانگی نیز با اختلالات جدی روبرو می شوند.
همین امروز پنج شنبه ساعاتی از ظهر امروز اینترنت موبایلی به یکباره قطع شد و پس از ساعتی وصل گردید.
این قطع و وصل های پیاپی و عجیب که پیش تر با این فراگیری و سبک و سیاق سابقه نداشت، این ذهنیت را در اذهان عمومی شکل می دهد که گویا مسئولان در پی آزمایش و تست شرایط هستند تا با شناسایی نقاط ضعف و قوت طرح در نهایت شلیک نهایی را به قلب اینترنت نهایی کنند.
طرفه آنکه وزیر محترم ارتباطات که حضور فعالی در  شبکه های اجتماعی دارد و حتی اسم پهپاد پستی را هم به نظرخواهی عمومی می گذارد، طی این چند روز هیچ توضیح و واکنشی نسبت به این قطع و وصل های مشکوک نشان نداده است، قطع و وصل هایی که نمی تواند با این حجم از فراگیری، تداوم و تناوب اتفاقی و برآمده از نقص های فنی و روتین و روزمره باشد.
خوب است آقای وزیر جوان که پس از قطع اینترنت از مردم عذرخواهی کرده و در صدد دلجویی برآمد، بیاید و به جای ادا و اطوارهای پوپولیستی که بر سر پهپاد پستی براه انداخت و همه را شگفت زده کرد، این بار مرحمت فرموده و ما را شگفت زده نکند و اگر قرار است دست مبارک را روی دکمه قطع اینترنت بگذارد، حداقل از قبل ما را خبر دار کند که مثل ماجرای بنزین دچار شوک درمانی تند و ناگهانی نشویم، راستش را بخواهید دیگر حوصله اینهمه خدمات بی شائبه و خوشحالی های ناگهانی را نداریم و می ترسیم دچار آنفاکتوس ناگهانی شویم




برچسب ها: اینترانت ملی ، سوپرایز وزیر ، قطع اینترنت ، آذری جهرمی ، وزیر ارتباطات

منبع: خرداد

کلیدواژه: اینترانت ملی سوپرایز وزیر قطع اینترنت آذری جهرمی وزیر ارتباطات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۶۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

به گزارش همشهری آنلاین، «چاپ پول»! عبارتی هیجان‌انگیز و وسوسه‌انگیز است. لازم نیست تبهکارانی باشید که به چاپخانه بانک مرکزی نفوذ کرده‌اند. این کار برای دولت‌ها هم وسوسه‌انگیز است!

درواقع چاپ پول در ادبیات رایج اقتصادی، رشد بدهی دولت به بانک مرکزی با عبارت «چاپ پول» است؛ بدین معنا که دولت برای تامین کسری بودجه‌اش از بانک مرکزی قرض می‌کند و با این کار زمینه هزینه‌هایش را با تحمیل غیرمستقیم تورم به مردم تامین می‌کند؛ کاری که عبدالناصر همتی، رئیس پیشین بانک مرکزی و رسانه‌های همسو دولت سیزدهم را به آن متهم کرده‌اند اما آمارهای بانک مرکزی و شاخص‌های اقتصادی موجود، خلاف آن را نشان می‌دهند. گزارش جدید بانک مرکزی نشان می‌دهد بدهی دولت به بانک مرکزی در فروردین سال‌جاری نسبت به فروردین سال گذشته نه‌تنها بیشتر نشده، بلکه کمتر هم شده است. چاپ پول به شکل و تعبیری که دولت به آن متهم شده، همتی می‌خواهد که در این دولت وجود ندارد! پس واقعیت چیست؟

مبنای اشتباه پراکنی همتی چیست؟

اولین اشتباه؛

اعلام نرخ تورم ۵۰ درصدی برای تورم است. بر اساس آخرین آمارهای مرکز آمار ایران، نرخ تورم افت قابل ملاحظه بالغ بر ۲۵ واحد درصدی را تجربه کرده است. تورم سالانه نیز به کانال ۳۸ درصد رسیده است. همتی بر پایه اعداد نادرست تورم ۵۰ درصدی اقدام به تحلیل اشتباه کرده است.

دومین اشتباه؛

استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای برای محاسبه نرخ تورم است. رقم تورم اعلامی همتی مبتنی بر شاخص تاخیر تأدیه دین ارسالی بانک مرکزی به قوه قضائیه است که ربطی به محاسبه نرخ تورم شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی ندارد.

اصل ماجرا چیست؟

بانک مرکزی با هدف عدم تاثیرپذیری محاسبات مربوط به حل و فصل پرونده‌های مالی از تغییر سال پایه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی(شاخصCPI)، شاخصی تحت عنوان «شاخص تأخیر تأدیه» که ملاک کاهش ارزش پول ناشی از افزایش سطح عمومی قیمت هاست محاسبه و در اختیار محاکم قضایی قرار می‌دهد و واضح است که استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای محاسبه نرخ تورم که بیانگر افزایش هزینه مصرف خانوار بر اساس سبد مصرفی سال پایه است، به نتایج غلط منجر خواهد شد.

رشد پایه پولی به‌معنای چاپ پول نیست

بانک مرکزی در دولت سیزدهم تلاش کرده است موتور خلق نقدینگی از این کانال مهار شود. اشتباه رئیس‌کل بانک مرکزی دولت گذشته، استناد به حجم شاخص پایه پولی به جای رشد آن است که یک اشتباه علمی است. همتی گفته است: «طی ۲سال‌ونیم گذشته، این دولت ۶۰۰هزار میلیارد تومان پول چاپ کرده است، یعنی پایه پولی در ۳۰ماه، ۱۱۵درصد افزایش داشته است! درحالی‌که از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰، جمع این رقم، ۵۱۹همت بوده است!»

اشتباه او این است که در تحلیل ارقام، به مقایسه سطح متغیرهای مانده پرداخته و بی‌توجه به رشد آنها در یک دوره زمانی، به تحلیل پرداخته است. ضمن اینکه مقایسه ریالی و اسمی پایه پولی در ادوار گذشته اقدامی غیرکارشناسی است. همچنین استناد به حجم شاخص‌های پولی به جای رشد آن، یک اشتباه علمی است.

آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

نرخ رشد نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی، در پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲ ، به ۲۴.۳ درصد رسیده است.

۲۳.۴ درصد
نرخ رشد نقدینگی در اسفند ۱۴۰۲ که پایین‌ترین نرخ ۵ ساله خود را به ثبت رسانده است.

۳۰.۹ درصد
نرخ تورم نقطه به نقطه از ۵۵ درصد در فروردین ۱۴۰۱ به ۳۰.۹ درصد در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافته است.

۲۹,۶
رشد پایه پولی کشور در سال ۱۴۰۲ که حدود ۱۳ واحد افت را نسبت به سال قبل نشان میدهد.

۶۵,۱
بالاترین رشد پایه پولی تاریخ کشور که متعلق به سال ۱۳۵۳ است.

۴۷,۶
بالاترین رشد پایه پولی کشور در سالهای پس از انقلاب که در سال ۱۳۸۷ رخ داده است.

کد خبر 849513 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اقتصاد - تورم پول بانک مرکزی عبدالناصر همتی

دیگر خبرها

  • واکنش گل محمدی به یک خبر: بحث تعهد در میان نیست/لطفا گمانه زنی نکنید
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم
  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • سورپرایز وزیر کار برای کارگران ؛ افزایش ۲برابری حق مسکن
  • عکس معنادار آذری جهرمی درباره دولت رئیسی
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی تصویب شد
  • تصویب لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت
  • عکس معناداری که آذری جهرمی منتشر کرد
  • کنایه سنگین و معنادار آذری جهرمی به مقدار چاپ پول در دولت رئیسی + عکس
  • الزام دارندگان پروانۀ دفاتر پیشخوان خدمات دولت به دریافت شناسه یکتا